Werkwijze

Ieder mens is uniek en mijn aanpak is altijd maatwerk. Ik geloof dat alle antwoorden in jou aanwezig zijn. We gaan op onderzoek naar wat er allemaal al is vanuit jou, met jou (waarderend onderzoeken).

Geïnspireerd door Socrates weet ik met mijn oprechte ‘niet-weten’ nieuwsgierige houding in verbinding te komen met jou. Je kunt van mij verwachten dat ik luister naar je zonder te oordelen, stel jou vragen en geef terug wat ik zie gebeuren. De vragen die ik stel zetten aan tot nadenken, diepgang en toegang tot jouw kern. Ze zijn te onderscheiden naar begrip verhelderende, toetsende en hypothetische vragen. Door het stellen van deze vragen en doorvragen bereik jij verbinding met jezelf en is er toegang tot inzichten. Je leert jezelf steeds meer kennen en deze informatie helpt in het bereiken van het doel. Ik creëer voor jou een veilige oordeelvrije omgeving waar je vanuit verbinding met jezelf een continu leerproces op gang kan brengen. In het gehele proces begeleid, spiegel en bevraag ik jou. Dit alles wordt ingezet om jou het maximale uit jouw coachtraject te laten halen.

Ik help je tevens te reflecteren, patronen en overtuigingen te herkennen, accepteren en doorbreken (Acceptance & Commitment Therapy). Deze patronen, gewoontes en overtuigingen kunnen beschermend geweest zijn in het verleden, maar kunnen je nu belemmeren om jouw volgende stap te zetten en voluit te leven. Er is ruimte voor luchtigheid en humor. De kracht is dat het inzichten kan geven die jouw (werk) leven kunnen veranderen, jij jezelf beter leert kennen en inzicht krijgt in jouw krachtbronnen en het pad wat jij wil lopen.

Hoe ziet een traject eruit?

We starten altijd met het formuleren van jouw doestelling. Wat wil jij bereiken met de coaching. In de eerste twee stappen onderzoeken we met een blik naar binnen op wie jij bent en wat jij wilt. In wat kan ik en hoe kom ik daar kijken we hoe jij wat jij wilt kunt verbinden aan wat je kunt. We bekijken dit realistisch en hierin zal de blik ook meer gericht zijn naar buiten/arbeidsmarkt. De nadruk ligt in de laatste stap op het maken van keuzes en acties opstellen voor het bereiken van jouw maximale werkplezier.

Je gaat aan de slag met vragen en opdrachten in een werkboek dat is opgesteld om je daarin te ondersteunen. Ik geloof in de kracht van vragen en opdrachten. Met dit werkboek geef ik jou de tijd en ruimte om deze te beantwoorden. In de sessies gaan we er dieper op in.

We bekijken per sessie welke opdrachten passen waar jij op dat moment bent. De oefeningen zijn onderdeel van het coachtraject en trechteren naar de antwoorden waar jij naar zoekt. Van redelijk vaag, terug in de tijd, naar het heden en steeds concreter. Na elke sessie staan er reflectievragen. De combinatie van voorbereiding, sessies en het reflecteren geeft jou een echte verdieping in jezelf.

Na het maken van alle opdrachten schets ik voor jou een persoonlijk profiel wat jij mee kunt nemen in het nemen van jouw volgende stap. Het succes van het traject is afhankelijk van hoe jij je inzet. Jouw inspanning bepaalt in hoeverre jij jouw doelstelling zult behalen.

Mijn doel is: als jouw doel is bereikt. Jij loopt verder op jouw levenspad met wat jij hebt geleerd, zodat je hierop kunt vertrouwen bij belangrijke beslissingen of op kruispunten in jouw (werk)leven. Kortom: samengevat is het een bewustwordingsproces waarin jij zelfinzicht en effectieve tools van mij krijgt die op de korte, maar vooral ook lange termijn zelf toe te passen zijn en leiden naar jouw werkplezier! Een investering voor het leven.

Certificering

Ik ben aan gesloten bij NOBCO en heb een EIA Foundation certificering. Het European Individual Accreditation | EIA-keurmerk is hét Europese kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches. Dit maakt de kwaliteit die ik bied transparant. Veiligheid en vertrouwelijkheid van de coachee staat bij mij hoog in het vaandel en om die reden werk ik conform de Internationale Ethische Code van NOBCO. Dit betekent dat ik de hoogste mate van vertrouwelijkheid en veiligheid in acht neem voor de coachee https://www.nobco.nl/aanbod-voor-coaches/internationale-ethische-code-iec

Level I: ePractitioner e-coaching

Ik heb dit niveau behaald, begrijp het ABC-model en de eCP-methodologie en ben in staat om de online begeleidingsprincipes toe te passen als aanvulling op persoonlijke gesprekken. Blended coaching, een combinatie van online en offline ondersteuning.

Onze werkwijze ABC model