Werkwijze

Wat je van mij kunt verwachten

Coachen doe ik vanuit mijn oprechte nieuwsgierigheid in wat jou drijft en vanuit de filosofie dat jij authentiek aan het stuur van jouw werkleven kunt staan. Elk moment heb jij de mogelijkheid een keus te maken. Dat ik mezelf focus op loopbaan coaching is, omdat ik teveel om mij heen zie hoe mensen ongelukkig zijn in het werk. Ik zie dat mensen lang blijven worstelen met de gedachtes of ze wel op de juiste plek zitten, of er meer in zit, maar dit vervolgens ook weer wegdrukken omdat het vaak lastig is waar te beginnen in zo’n zoektocht. Dit terwijl het antwoord in deze zoektocht niet altijd hoeft te leiden tot een andere baan. Soms zit de aanpassing op een ander vlak in je baan/leven.

Ongelukkig in jouw werk staan, trekt positieve energie weg, maakt chagrijnig en moe en kan op den duur leiden tot overspannen klachten of burn-out. Het is belangrijk dat wij regelmatig nadenken over de toekomst van ons werk. We brengen meer tijd op het werk door dan met vrienden of partners. Een goede reden om ervoor te zorgen dat die werktijd zo plezierig mogelijk is.

Mensen die tijdens het werk hun talenten inzetten, zijn energieker, positiever en creatiever. Ze voelen zich gewaardeerd, zelfverzekerder en zitten goed in hun vel. Door te werken vanuit je talenten, ga je werken vanuit de eigenschappen, vaardigheden en interesses waar je van nature al goed in bent. Als je een opdracht uitvoert vanuit je talent kost dat minder moeite en haal je er meer voldoening uit.

Ik ben aan gesloten bij NOBCO en heb een EIA Foundation certificering. Het European Individual Accreditation | EIA-keurmerk is hét Europese kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches. Dit maakt de kwaliteit die ik bied transparant. Veiligheid en vertrouwelijkheid van de coachee staat bij mij hoog in het vaandel en om die reden werk ik conform de Internationale Ethische Code van NOBCO. Dit betekent dat ik de hoogste mate van vertrouwelijkheid en veiligheid in acht neem voor de coachee https://www.nobco.nl/aanbod-voor-coaches/internationale-ethische-code-iec

Visie & missie

Mijn missie is om met jou in 4 stappen (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, hoe kom ik daar) op zoek te gaan naar jouw unieke individuele kracht en vanuit die inzichten te kunnen bewegen naar werkplezier!

In dit proces geloof ik dat een helder doel dat van jou is, de basis geeft voor focus en motivatie. Als coach help ik te reflecteren, patronen en overtuigingen te herkennen, accepteren en doorbreken. Deze patronen, gewoontes en overtuigingen kunnen beschermend geweest zijn in het verleden, maar kunnen je nu belemmeren om jouw volgende stap te zetten. Ik creëer voor jou een veilige oordeelvrije omgeving waar je vanuit verbinding met jezelf een continu leerproces op gang kan brengen. Vanuit commitment op jouw doelstelling ontstaat de mogelijkheid om het maximale uit jezelf te halen. Je kunt van mij verwachten dat ik luister naar je zonder te oordelen, stel jou vragen en geef terug wat ik zie gebeuren. De kracht is dat het inzichten kan geven die jouw (werk) leven kunnen veranderen, jij jezelf beter leert kennen en inzicht krijgt in jouw krachtbronnen en het pad wat jij wil lopen.

Mijn doel is: als jouw doel is bereikt. Jij loopt verder op jouw levenspad met wat jij hebt geleerd, zodat je hierop kunt vertrouwen bij belangrijke beslissingen of op kruispunten in jouw (werk)leven. Kortom ik geef jou de tools en jij staat aan het stuur want alle antwoorden en acties zitten in jou. Wellicht nu nog verborgen maar klaar om in het licht tevoorschijn te komen. Dit betekent dat het belangrijk is dat jij ja zegt tegen jezelf en tegen het aangaan van dit avontuur!